Menu

Bergans inviterer til fotosafari med miljøfokus

  • Skrevet av

12 heldige vinnere får være med når Bergans arrangerer fotosafarien AdventurEco i august. Turen går med tog til Dovrefjell og setter fokus på miljø og bærekraft. Alle deltagerne vil bli utstyrt med Bergans’ mest miljøvennlige produkter.

Les mer

Tidenes fjellrevår i Skandinavia

  • Skrevet av

Den svært utrydningstruete fjellreven er på full fart på vei tilbake til den norske og svenske fjellheimen, med ett unntak i nord. I fjor ble det registrert til sammen 127 kull med fjellrevvalper i Norge og Sverige og dette er flere enn noen gang!

Les mer

Rovdyrene er tilbake i Europa

  • Skrevet av

De var nesten utryddet, men de store rovdyrene er på vei tilbake til et tett befolket Europa. Deres leveområder har blitt oppstykket og europeerne flere, men rovdyrene synes å ha tilpasset seg sin nye hverdag.

Les mer

Samyang utvider serien for profesjonell video med to nye brennvidder

  • Skrevet av

Allerede når XEEN-objektivene ble introdusert med tre objektiver i 2015 ble det lovet ytterligere to brennvidder første halvår 2016. Nå kommer de, og det blir en 14mm T3.1 og en 35mm T1.5 som kommer til å danne en familie med fem objektiver (sammen med de tidligere; 24mm T1.5, 50mm T1.5 og 85mm T1.5).

Les mer

Meld fra om rovdyr i påsken

  • Skrevet av

Påskeferien brukes av mange ute i naturen og på fjellet. Det øker sjansen for å se spor etter de store rovdyrene i landet. Du kan enkelt delta i overvåkingen av artene ved å dele dine observasjoner i Skandobs!

Les mer

Unik avtale om rovviltovervåking

  • Skrevet av

Norge og Sverige skal samarbeide om overvåking av rovvilt på tvers av landegrensen. Samarbeidsavtalen ble signert av direktørene for Miljødirektoratet og Naturvårdsverket igår

Les mer

Færre bjørner i Norge

  • Skrevet av
Bestandstallet for bjørn i Norge for 2014 er klart, og viser en liten nedgang fra 2013. I den sjette landsomfattende DNA-overvåkingen av bjørn ble det i fjor registrert 136 ulike bjørner i landet, og det er 12 færre enn året før.
Les mer

Har påvist 65-67 ulver i Norge

  • Skrevet av

Ulveovervåkinga i Skandinavia pågår for fullt og det er så langt i vinter registrert 65-67 ulver innenfor Norges grenser. 34-36 av ulvene er kun registrert her i landet.

Les mer

LES OGSÅ

Følg oss