Menu

Gaupa ble skutt før den ble dumpet

 
Gaupa som ble funnet med ett taug rundt halsen festet til en stein i fjorden ved Langstein ble skutt før den ble dumpet. Det har Veterinærinstituttet bekreftet ved obduksjon.
 
Jaktogfiskeavisa.no omtalte funnet først og saken har fått stor nasjonal oppmerksomhet i ettertid.- Vi har mottatt obduksjonsrapporten fra Veterinærinstituttet. Konklusjonen er at gaupa er påskutt, og at det ser ut som at den har ligget i vannet i flere uker, sier politioverbetjent og miljøkoordinator hos politiet i Nord-Trøndelag, Rune Sørholt, til Frostingen fredag.

Adressa.no skrev også om saken i starten av mars. Dykkere fra Frosta froskemannsklubb fant tilfeldigvis den døde gaupa da de skulle dykke på et vrak ute i fjorden.

- Vi dykket parallelt med E6, da vi så gaupa under vann. Den bar preg av at den hadde ligget der en stund. Vi tok en videosnutt av den og sendte filmen til viltnemnda. Vi så ikke at det var et tau festet til dyret da vi dykket. Det var politiet som la merke til tauet, sa Ronald Raasch, en av medlemmene i dykkerklubben til adressa.no.

Politiet i Nord-Trøndelag startet etterforskning, og dykkerne fikk en forespørsel fra politiet om de kunne bistå dem med å hente opp kadaveret.

- Gaupa lå i bunnen av fjorden, og var festet til en stein med tau rundt halsen. Steinen ligger på ryggsiden til gaupa. Derfor så vi ikke det, sa Raasch til adressa.no etter dykket.

Her finner du den opprinnelige saken hos JaktogFiskeavisa.no - klikk her

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss