Menu

Nå begynner den FLOTTE skisesongen

  • Skrevet av 

Ikke pakk bort skiene ennå. Store deler av fjellheimen i sør-Norge byr på fabelaktige skiforhold, og nå står en utfartshelg av de sjeldne foran oss.


I Jotunheimen, Rondane, Dovre og store deler av Hardangervidda ligger snøen fortsatt metertykk. De fleste løypemaskinene er riktignok parkert for sesongen, men hva skal du med løyper når nattefrost sørger for flott skare som bærer deg hvor du vil i fjellet? Disse fjellstyrene i Sør-Norge melder om fine skiforhold før den forestående langhelgen:

J O T U N H E I M E N

LOM fjellstyre melder om kjempefine skiforhold i Jotunheimen, fra ca. 1000 m.o.h. og oppover. En del skavler, hardt og forblåst på toppene, så for toppturer kan det være lurt å ha med stegjern og en lett isøks. Vær spesielt obs på skavlene, som er store i år. Mest snø i de vestlige delene. Sognefjellsveien er åpen til Krossbu, og Bomveiene inn til Spiterstulen og mot Leirvassbu er åpne. Begge disse hyttene har åpent frem til 3. mai.

I VÅGÅ fjellstyres område er det fint skiføre i høyfjellet, særlig når en kommer til sørsida av Gjende og innover mot Valdresflye. Det er store skavler og ustabil snø, så skiløpere må være forsiktig med tanke på rasfaren.

V A L D R E S

I Øystre Slidre er Valdresflye snøsikkert til langt ut i juni. I de lavereliggende fjellområdene rundt 1000 meter begynner det å røyne på snøen, men det er mulig å gå på ski et par uker til. Og med utgangspunkt på fv. 51 har du de fineste mulighetene nå og utover. Her er det kort avstand opp til en rekke 2000 metertopper vestover i fjellområdet mellom Bygdin og Gjende. For de som ikke må gå toppturer kan turen gå østover den slake delen av Flye (1300 – 1700 moh) mot Gråhø. Med samme utgangspunkt fra fv. 51, kan en også velge å gå på ski i dalførene Heimdalen eller Leirungsdalen. Rett og slett flotte muligheter for alle

H A R D A N G E R V I D D A

Fortsatt mye snø i store deler av den østre delen av Hardangervidda.

Flere steder er det opptil tre meter hardpakket snø, så her vil skiføret holde seg lenge så sant det blir kuldegrader om natta.

Lenger vest på vidda er det også mye snø og gode skiforhold. Det meldes om kalde netter, med påfølgende god skare og til og med noen cm nysnø enkelte steder.

Også helt sydøst, mot Blefjell, som trekker mange besøkende fra Oslo og Vestfold, meldes det om fine skiforhold fra 900 moh og høyere.

R E I N H E I M E N

Norddal fjellområde er fortsatt godt snødekt. Kuldegrader om natten og kjølig på dagtid. Skiføre noen uker til.

RINGEBU

Det har vært sol og forholdsvis mildt om natten den siste uka, så det har minket på snøen i Ringebufjellet. Det er imidlertid spådd kaldere framover og kanskje noe påfyll av snø i helga.

Det ser ut til at det er slutt på løypekjøringen, men med kuldegrader om natta holder nok føret i fjellet en god stund til. Fjellstyrets åpne buer står til disposisjon!

GAUSDAL

Fortsatt supre skiforhold i Gausdal vestfjell/Langsua nasjonalpark. Hardt skareføre og en del barflekker.

D O V R E - S U N N D A L S F J E L L A N A S J O N A L P A R K

I LESJA-området begynner det å bløtne opp mye etter en snøfattig vinter, men områdene ved Bjorli, Lesjaskog og Lesjaverk kan fortsatt by på skiføre utover, hvis en bærer skia et stykke. Bekker og elver har begynt å gå opp. Skredfare

I SUNNDAL er det fine skiforhold per i dag, men du må opp til ca 700 meter for å finne det. Letteste ankomst er veien opp til Torbudalen (bomvei). Anbefaler østover inn mot Raubergshytta.

Det er fortsatt mye snø i HEN statsalmenning. De første fiskevann vil nok gå opp i slutten av juni.

På Fjella i SNØHETTA VEST (Nesset) er det gode snøforhold. I forrige uke snødde det i høyden, og det er ved klart vær gode forhold for toppturer.

I høyfjellet i Eresfjord og Vistdal Statsallmenning er det fortsatt godt med snø, og gode muligheter for lange ski- og toppturer. Utgangspunkt kan være Finnset i Eikesdal eller Litledalen i Sunndal. Vær obs på rasfare. Ta hensyn til villrein.

SØR-TRØNDELAG INKL FORELHOGNA

Snøforholdene i KVIKNE Østfjell/Forollhogna er fortsatt bra. Kuldegrader om natta gjør at snøen holder stand. Skareføret holder seg også til langt på dag.

BUDAL SINGSÅS OG SOKNEDAL fjellstyrer kan melde om lite snø i fjellet, men bra forhold når en kommer opp av skogen.

I HALTDALEN og ÅLEN fjellstyrer er det fortsatt bra med snø i høYereliggende områder. Spesielt i allmenningene som Ålen fjellstyre forvalter er det mange gode muligheter til skigåing.

Det har kommet snø i fjellet helt til det siste og med frost om natta så er det meget gode forhold fra morgenen og utover.

AURSUND melder om fine snøforhold med god skare. Skiføre til 17 mai.

I SELBU er våren i annmars. Det er fortsatt greit skiføre men elver og bekker kan være vanskelige å komme over, en bør benytte seg av bruer som finnes. I de lavere områdene er det gjennomslagsføre på ettermiddagen men i høyden helt ok.

N O R D – T R Ø N D E L A G

LIERNE Fjellstyre melder om drømmeforhold for skiturer og isfiske i fjellene og statsallmenningene. Månedsskifte april/mai er vanligvis den fineste perioden å fiske etter røye og ørret på isen, og mange av fjellstyrehyttene ligger strategisk plassert i fjellet, som base for turen. Det har kommet 20 cm. nysnø i slutten av forrige uke, og det er fortsatt minusgrader på natta. Bjørnen har likevel kommet ut av hiet og kan krydre fjellturen med sportegn og kanskje en synsobservasjon.

Det er fortsatt brukbart skiføre i REINSJØ (start fra Vulusjøen), men elver og bekker har gått opp.

I VERDAL må du over 400 m. o. h for å finne snø. Derfra og opper det dårlig føre, men det går an å gå på ski. Fredag kom det nysnø, og mengden av denne øker med høyde over havet.

I SNÅSA-fjella ble det igjen full vinter etter kraftig snøvær i forrige uke. De er fine forhold i fjellet, men man MÅ være obs på elveutløp og eventuelle hull i isen.

Skiforholdene i HARRAN fjellstyres områder begynner nå å bli dårlige. På høyfjellet er det absolutt brukbare skifirhold, men det krever en times gange i snøfattig terreng for å komme opp.

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss